A világ legdrágább pezsgője
Forrás: spiritedzine.com

Franciaország északkeleti részén található egy festői Champagne vagy Champagne régió. Ez a tej, a méz és a pezsgő földje. Mindenki számára jól ismert, aki szereti a luxus, legjobb pezsgőket a világon. Champagne-ban, pontosabban Chameryben gyártották a világ legdrágább pezsgője. A legdrágább pezsgő italok között az első helyen egy olyan üveg áll, amelyet évtizedek óta nem tároltak, nem tartozott híres családhoz, vagy más módon nem volt híres a történelemben. Éppen ellenkezőleg, a legdrágább palack mögött egy fiatal márka áll, amely képes volt ötvözni a bortermelés többgenerációs családi hagyományát a modern üzlettel, a modern technológiával és az új befektetési lehetőségekkel.

Luxus pezsgő
Forrás: pixabay.com

A prémium cru pezsgő a gazdagok és híresek által kedvelt luxus, enélkül egyetlen születésnap vagy egyéb ünnepség sem teljes.

Buborékbor 2,5 ml-ért

A kiváló minőségű alkoholos italok sok befektető számára fontosak pénz elhelyezése pezsgővel, vodkával vagy más alkohollal töltött egyedi palackokba. Ennek a befektetési típusnak az az előnye, hogy az ital ára emelkedni fog, és ellenáll neki infláció, és tőzsdei összeomlások. Talán ezért számoltak be a világ legdrágább pezsgőjének vásárlói, az olasz testvérek nem nyitnak ki egy üveg buborékbort.

Pezsgőt 25 millióért adtak el
Forrás: thedrinksbusiness.com

2022-ben két testvér, Piero és Giovani Buono vett egy üveg pezsgőt 2,5 millió dollárért a NYC.NFT aukción. A vásárlók a technológiai és divatiparban dolgoznak, és kriptovalutákba fektetnek be.

Chateau Avenue Foch 2017-ből – a világ legdrágább pezsgője

A világ legdrágább pezsgőjét, vagy legalábbis egyelőre ezt a címet viseli, egy fiatal márka készítette. Tulajdonosai azonban nagyszerűen ötvözték a pezsgőgyártás családi hagyományát a Blockheim technológiával. Nagyon érezték a piacot fiatal bor került a világ legnépszerűbb újságainak címlapjára, és a szőlőjük híres lett.

A 2017-es Chateau Avenue Foch az egyetlen egyedi palack a világon. Swarovski kristály gyémántokkal díszített készlet. A palack végső árát azonban nem a drágakövek, hanem az NFT befolyásolta. Egyedülálló alkotás a Bored Ape Mutant formájában, vagyis egyszerűen egy unatkozó majom képe kulcsfontosságú hatással volt a habzó ital végső árára.

A világ legdrágább pezsgője
Aláírás: terra.com.br

Pezsgő a befektetőket szem előtt tartva jött létre. Alkotói, Shammi Shinh és a Mig fedőnevű művész azt akarták, hogy remekmű legyen az üveg elkészítésekor. Gyűjtői luxus, egyedi tárgy és a vágy tárgya.

Pezsgő egy luxus szőlőültetvényről

A szőlőültetvény, ahonnan a világ legdrágább pezsgője származik, egy chameryi családi birtokon található. A szőlőhegy büszke magára hagyományos bortermelési módszerek. A szőlő prémium pezsgővé alakításához a dűlőben olyan préseket használnak, amelyek generációk óta a családban vannak.

A fiatal francia bormárka mottója az, hogy italok előállítása során alkalmazkodjanak a természet ritmusához. Munkájuk a természet törvényeinek van alávetve.

A világ legdrágább pezsgőjét termelő szőlőültetvény
Forrás: pixabay.com

Másrészt limitált kiadású borokat készítenek. A művészetből és a modernitásból merítenek. Az érett szőlő kiváló, egyedi ízét ötvözik a modern művészet szépségével.

Mi az NFT, és miért hajlandók a befektetők pénzt költeni rá?

Az NFT a nem helyettesíthető token rövidítése. Lefordítva ez egyszerűen egy nem helyettesíthető token. Ő volt az, aki az egekbe szökkentette a 2017-es Chateau Avenue Foch pezsgő árát, és óriási népszerűségre tette a szőlőültetvényt.

Az NFT-k egyediek, csak egy darab van. Persze lehetnek hamisítványok, de azok sosem lesznek az eredetiek. Ez különbözteti meg a kriptovalutáktól, mivel esetükben ezek cserélhetők, és a BTC-nek van egy bizonyos értéke. Az NFT egy digitális termék, amelynek nincs fix értéke. Attól függ, hogy valaki mennyit akar fizetni a munkáért.

Dióhéjban NFT-k ez valami egyedi, olyasvalami, ami senki másnak nincs és soha nem is lesz. Ez része annak a luxusnak, hogy van valami egyedi. Az NFT és a bor kombinációja tökéletes párost hozott létre, mert mindkettő befektetés.

A Chamer pincészet egyedi megrendelésekre egyedi projekteket valósít meg. Ezért ha van „néhány” készpénze, rendelhet tőlük olyan habzó italt, amit senki másnak nem fog kapni.