Alkoholmentes whisky
Már megszokhattuk az alkoholmentes söröket, amelyek választéka óriási a piacon. Az alkoholmentes borok lassan megjelennek üzleteinkben, és semmiben sem maradnak el az ilyen típusú klasszikus italoktól. Most eljött a 0%-os whisky ideje. Mi a alkoholmentes whisky – valami újdonság a 0%-os italok világában?
Alkoholmentes whisky – érdekesség vagy új minőség
A múltban a 0%-os alkoholt gyengébb ízűnek és szükségszerű választásnak tartották. Jelenleg azonban jelentősen javult a minőségük, és újabb típusú és márkájú 0%-os alkohol kerül a piacra. Az egyik újítás, amely felkelti az ínyencek és a kóstolók érdeklődését, az alkoholmentes whisky.
A jelenleg legnépszerűbb 0%-os whisky Spanyolországból származik, az ott előállított “likőr” a hagyományos borostyán alkohollal szemben a legelterjedtebb alternatíva. A Whissin szakértői érdekes ízűnek tartják, és nagyon jól passzol a hagyományos italok jellegzetes összetevőihez.
Hogyan készül a whisky 0%
Skóciában azonban igazi „alkoholmentes whiskyket” gyártanak. Itt külön szeszfőzde létesült, amely kiváló minőségű termékeket állít elő, feltárva a gyártási folyamatot. Nagyon bonyolultnak és bonyolultnak bizonyult. Ilyen például a Glenrothes szeszfőzde. Tizennégy különböző növényi kivonatot használ, mint például a cayenne bors, a feketeribizli levelek, a kaffir, a kamilla, a verbéna, a babérlevél, az alma és a hibiszkusz, amelyeket helyi forrásokból szereznek be az alkoholmentes whisky változatának elkészítéséhez.
Az alkoholmentes whisky készítésének folyamata általában hasonló lépésekből áll. Ide tartozik az összetevők lepárlása, tölgyfahordós érlelés, valamint a jellegzetes íz és aroma kinyerése. A gyártásra való odafigyelés biztosítja, hogy a termékek megőrizzék a hagyományos whisky ízét és élményét.
Milyen ízű az alkoholmentes whisky?
Sok alkoholmentes whisky kapható a piacon, és minőségük is javul. Egyes szeszfőzdék 0%-os borostyánszeszt is gyártanak luxusminőségben. A legnépszerűbb és bárokban is kapható a már említett Wissin, a Lyre’s American Malt, a Lyre’s Highland Malt, a Gnista Barreled Oak és még sokan mások.
A Wissin könnyű és édes, de az amerikai termékekben valamivel több van kifinomult íz.
Az ízjegyek, mint például a vanília és a pörkölt dió gazdag aromája, a bourbonra jellemzőek. Mélységet és édességet adnak ennek az italnak. A gyógynövényes akcentusok egyedi karaktert adnak neki, ötvözik a hagyományos ízeket a modern ízekkel.
A sima és hosszú lecsengése azt jelenti, hogy ennek az alkoholmentes bourbonnak az íze hosszabb ideig megmarad a szájban, lehetővé téve a teljes ízélményt. Az enyhén csípős íz egy kis fűszerességet ad, ami a bourbonra jellemző. A svéd Gnista lenyűgöző, füstös aromájú.
Ízben sok múlik a gyártón. Sokan közülük különös erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a piacra kerülő, innovatív és éppoly érdeklődést, mint vitát és ellenállást kiváltó alkoholmentes whisky magára vonja a figyelmet. ínyencek és ínyencek.
Szólj hozzá