Az új Infinity SUV lenyűgöz. Luxus, kényelem és nagy teljesítmény

fotó: YouTube / Dhruv Kota

Az elektromos autók divatjával telített világban az Infinity megtöri a konvenciókat azáltal, hogy bemutatja a SUV új generációját, erőteljes belsőégésű motorral a motorháztető alatt. Az új QX80-as modellváltozatban a hagyományos V8-ast egy 3,0 literes turbófeltöltős V6 váltja fel. Plusz egy kilencfokozatú váltó és 450 lóerő.

Az erős igásló és a luxus QX80 limuzin a tervek szerint 2025-ben jelenik meg a piacon. A következő generációs modell előzetesei a QX Monograph dizájnjából merítenek ihletet, kézzelfogható elképzelést adva a rajongóknak az autózás jövőjéről.

A márkára jellemző “Artistry in Motion” dizájn stílusa már messziről is látható az új QX80-ban. A bevezetési modellt beharangozó előzetesek a QX monográfiája által ihletett elemeket mutatják be, köztük az elegáns LED-es nappali menetfényeket és a jellegzetes, teljes szélességű hátsó lámpákat, amelyek eleganciát és kifinomultságot sugároznak.

Az új Infinity QX-80 premierje március 20-án lesz New Yorkban. A japánok a hagyományos, nagy teljesítményű V6-osra helyezik a hangsúlyt

Az új QX80 hagyományos 5,6 literes V8-as motorról ikerturbós soros hatosra vált, ami nem kevesebb szenzációt ígér, 450 lóerős teljesítménnyel és csaknem 700 Nm-es nyomatékkal sújt ránk. A kilencfokozatú automata sebességváltóval párosítva a vezetők jobb gyorsulásra és jobb üzemanyag-fogyasztásra számíthatnak.

A következő generációs QX80 modell a tervek szerint március 20-án debütál a rangos New York-i Autószalonon. A modell készítői arra számítanak, hogy az Infinity istálló új szerzeménye modern dizájnjával és innovációival örvendezteti meg majd a közönséget.

A 2025-ös QX80 nemcsak a szemet gyönyörködtető dizájnról – kívül és belül egyaránt – és az erőteljes teljesítményről gondoskodik, hanem az autó hétköznapi használhatóságáról és funkcionalitásáról is.

„Az INFINITI átgondolt kényelmi céljának megfelelően a légrugózás automatikusan leereszkedik, amikor a járművet leállítják, hogy megkönnyítsék a beszállást, a csomagok be- és kirakodását. A Dynamic Digital Suspension rendszer viszont folyamatosan elemzi a jármű mozgását, hogy csökkentse a karosszéria rezgését, növelje a vezető magabiztosságát és biztosítsa az utasok kényelmét a hosszú utakon” – olvasható a gyártó honlapján.