Dior x Parley for the Oceans – harmadik kapszulakollekció

Dior X Parley Az óceánokhoz
Fénykép parley.tv

Dior x Parley az óceánokhoz egy olyan együttműködés, amelynek hatásai már kétszer megjelentek a piacon. Egyre nagyobb hangsúlyt fektetve a fenntarthatóságra, a luxusmárkák vezető szerepet töltenek be az ökoinnovációban. A Dior 2019 óta együttműködik a Parley for the Oceans-szal, hogy tanúsított biotextilekből készült strandruhákat készítsen. 2023 márciusában második tengerparti kollekciójuk látott napvilágot, tele könnyed, ragyogó stílusokkal, amelyek telitalálatnak bizonyultak a divat szerelmesei és a környezettudatos vásárlók szemében.

Most, 2024-ben büszkén mutatják be a világnak harmadik, innovatív megoldásokkal teli strandruha kollekciójukat. Ez nem csupán divatnyilatkozat, hanem a tengerek és óceánok védelméért folytatott küzdelem iránti elkötelezettség kifejezése, amelyek ökoszisztémái rendkívül fontosak. A Dior és a Parley for the Oceans együttműködésében készült kollekció hamarosan a boltokba kerül. A premiert a Dior butikokban május 16-án, csütörtökön tervezik. Ez egy nagyszerű lehetőség a divat szerelmeseinek, hogy felfedezzék ezeket az egyedi, ökológiai ajánlatokat.

A megfelelő eszközök

A Parley for the Oceans egy olyan szervezet, amelynek fő célja a tengerek és óceánok védelme innovatív ökológiai megoldásokkal. Megalakulása óta a természet hangadója lett, mozgósítva a nemzetközi közösséget a változásért. Tevékenységük központi pontja a tengeri ökoszisztémák műanyagszennyezése elleni küzdelem. A Parley for the Oceans nem csak egy intézmény – ez egy olyan mozgalom, amely művészeket, tervezőket, tudósokat és társadalmat egyaránt foglalkoztat, az óceánok védelmére irányuló széles körű erőfeszítések keretében.

Dior X Parley For The Oceans harmadik kapszula kollekció
Fénykép wwd.com

A Dior x Parley for the Oceans együttműködés nemcsak a divat világa, hanem a globális környezettudatosság szempontjából is fontos. Ez az egyedülálló együttműködés többet hoz, mint a későbbi strandkollekciók – ez a bolygónk védelme iránti közös vágyunk szimbóluma. Dior, tanúsított organikus textíliák és innovatív, óceáni műanyagból készült anyagok felhasználásával, vezető szerepet tölt be a fenntartható divat terén. Ennek az együttműködésnek minden lépése egy lépés a változás felé. Nemcsak a többi tervezőt, hanem a fogyasztókat is arra ösztönzi, hogy megalapozott vásárlási döntéseket hozzanak. Ez több, mint divat – elkötelezettség a bolygónk szebb jövőjéért való küzdelem iránt. Harc a bolygóért, ahol a luxus nem csak a szépséget, hanem a környezettel való törődést is jelenti.

Dior x Parley for the Ocean – mit hoz nekünk a harmadik kollekció?

Az elmúlt szezonban a Dior divatjavaslatok széles skáláját mutatta be, a kötött mellényektől a vízálló kagylódzsekikig. Voltak olyan klasszikusok is, mint a Seersucker. Most a legújabb ajánlatban megtaláljuk Pólók, kötött pólók, praktikus vízálló köpenyek, stílusos úszónadrágok, elegáns csíkos pulóverek, kényelmes H-Town szandálok és egyedi kiegészítők. Különösen az olyan kiegészítőkre érdemes odafigyelni, mint a függőágy és az állólapát.

Érdekes módon ezt a csodálatos választékot a természetre emlékeztető árnyalatokban mosták. A tengerkéktől az égkékig, az aquazöldtől a Dior szürkéig és a tiszta fehérig. Ennek a kollekciónak azonban az ad különleges karaktert, hogy minden felhasznált szövet környezetbarát. A Dior úgy döntött, hogy tanúsított ökológiai szöveteket használ, és 30%-os műanyag óceánszövetet is használt a Parley-tól az óceánokhoz.

Dior X Parley új ökológiai kollekcióval
Fénykép yahoo.com

„Büszke vagyok arra, hogy részese lehetek a Dior fenntarthatóbb divat felé történő átalakulásának” – mondta Kim Jones. ” Számomra a természet rendkívül fontos, akárcsak Monsieur Dior számára, ezért örülök, hogy munkánkkal hozzájárulunk környezetünk védelméhez.” Fontos szavak ezek, hangsúlyozva ennek az egyedülálló együttműködésnek a fontosságát, amelyet immár harmadik alkalommal van lehetőségünk követni.